Na maanden van voorbereiding en wachten was het afgelopen zondag zover: de Alfaspeed Targa Giulia! De vijfde editie inmiddels en dus vonden we zelf dat we wel wat mooi weer verdienden. Gelukkig dacht moeder natuur daar niet anders over en werd het een fantastische dag met mooi weer, 52 equipes en veel gezelligheid!

DIRECT MEER DAN 500 FOTO’S ZIEN? KLIK HIER!

Voor de eerste maar niet laatste keer zijn we gestart bij Garage Royal in Arnhem. Eigenaren Tijs en Lisa wisten ons daar ontzettend goed te ontvangen met lekkere koffie en nog lekkerdere zelfgemaakte cake en taart. De sfeer was hierdoor gelijk ongedwongen en gezellig. Rond het pand verzamelden zich meer dan 50 klassieke Alfa’s!

Voor er gestart kon worden aan de rit moest er eerst een proef gedaan worden. Een slalom moest worden afgelegd in een vastgestelde tijd en met een maatbeker vol water. Het water bleek dit keer niet de grootste uitdaging te zijn, de tijd daarentegen…

Na het rijden van de proef kon er gestart worden aan de rit. Volledig bolletje-pijltje waarbij er onderweg de nodige vragen in het routeboek te vinden waren. Uiteraard werden grote wegen gemeden.

Na een uur sturen kwamen druppelsgewijs de 52 equipes aan in Elst. De lunch vond namelijk plaats bij Balocco Classics. De hele straat stond vervolgens vol met 52 klassiekers, plus natuurlijk ook weer de nieuwe 510 pk sterke Giulia Quadrifoglio.

Op het menu stonden broodjes en koffie van Piaccino. De temperatuur liep inmiddels op tot een graadje of twintig dus de jassen waren inmiddels fijn opgeborgen.

Na de lunch kon er gestart worden aan deel twee van de route. Mooie dijkwegen en lekkere slingerweggetjes vormden een rit van een kleine twee uur naar de eindlocatie.

De ontvangst was uiteindelijk bij Landgoed Halsaf in Babberich. Een mooie onverharde laan leidde naar de parkeerplaats.

Op de binnenplaats van het landgoed kon vervolgens worden genoten van een drankje.

Tot slot werd er bij het bijbehorende restaurant aan de overkant van de weg gegeten.

We hebben ontzettend veel vrolijke mensen gezien, een aantal bekenden natuurlijk maar ook weer veel nieuwe gezichten. Geweldig!

We kunnen natuurlijk niet voor de deelnemers oordelen maar wij vonden de dag meer dan fantastisch! Iedere minuut van de dag vloog voorbij en we kijken al uit naar editie zes in 2018. Op naar de volgende keer dus, iedereen die er bij was ontzettend bedankt!

Van links naar rechts: La Giulia Quadrifoglio, Madelon, Eric, Marieke, Jeroen, Alex, Carlo (op de knie) en Jeroen.